2557513V10-gen17661856211112728Telfort3882055229422168146272677195772410152319
Home > Nieuws archief > Archief 2017

Archief 2017

Albert Schweitzer ziekenhuis verstevigt basis glasvezelinfrastructuur met VitrumNet

Het Albert Schweitzerziekenhuis met vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk en Sliedrecht heeft op 7 januari jl. de bestaande relatie met VitrumNet voor gebruik van het Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk verder uitgebreid. De glasvezelverbindingen van dit volledig onafhankelijke en regionale glasvezelnetwerk vormen daarmee een fundamenteel onderdeel van de totale regionale ICT infrastructuur van de ziekenhuizen.

Het Breedband Drechtsteden netwerk is in 2005 ontstaan en bedient onder het label VitrumNet een groot deel van de zakelijke glasvezelmarkt in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem – Leerdam. Het is een volledig open netwerk waardoor de dienstverlening los staat van de glasvezelverbindingen. VitrumNet (www.vitrumnet.nl) levert zowel point-to-point dark-fiber verbindingen als volledig beheerde en belichte verbindingen en VLANs. Het regionale netwerk is gekoppeld met andere netwerken met een landelijke dekking waardoor zij zeer hoogwaardige verbindingen kan leveren. Het netwerk is binnenkort gecertificeerd als Goed Beheerd Zorgnetwerk (GBZ).

Wico van Helden, directeur van de Breedband Drechtsteden Groep, ziet deze stap van het ziekenhuis als een belangrijke strategische stap, waar maximaal gebruik gemaakt wordt van de kracht van het regionale netwerk en bijbehorende dienstverlening. “De GBZ certificering, de veiligheid van het netwerk, de hoge bandbreedtes en mogelijkheden voor directe verbindingen met datacenters die VitrumNet biedt, sluiten goed aan op de wensen en toekomstvisie van de Albert Schweitzer ziekenhuizen. Hiermee wordt de basis gelegd voor een verdere modernisering van de ICT infrastructuur,” aldus Van Helden.

Anton Theunisse, Manager I&A van het Albert Schweitzer ziekenhuis, is blij dat na ruim twee jaar plannen maken en voorbereiding deze stap gezet kon worden. “Wij hebben voor dit jaar en volgend jaar veel projecten in de planning staan, waar deze infrastructuur randvoorwaardelijk voor is. Het netwerk biedt ons de mogelijkheid om alle locaties onderling en met datacenters te verbinden met maximale veiligheid, bandbreedtes en redundantie. Het geeft ons de mogelijkheid om de totale infrastructuur onder eigen regie en architectuur op te zetten, zodat deze goed aansluit op onze plannen en toekomst visie,” aldus Theunisse.

07-01-2017

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP