197148262888241217V10-genTelfort1336611412355155202125657182277629251016279577
Home > Nieuws archief > Archief 2010

Archief 2010

Glasvezelaanbieder Concepts ICT is sinds kort een samenwerkingsverband aangegaan met De Radiobeurs uit Dordrecht.
20 December 2010

Regio Sales Manager Konrad van Wijngaarden van Concepts ICT hierover: ”We merken dat er vragen zijn over het nieuwe glasvezelnetwerk en de daarbij horende diensten. Om die reden hebben we De Radiobeurs gevraagd een lokaal permanent steun- en verkooppunt te willen zijn. De Radiobeurs is een vooraanstaande zaak op het gebied van beeld en geluid en de daarbij horende diensten en mogelijkheden. De ideale partner dus met de juiste kwaliteit in huis om dit perfect in te richten.”

De medewerkers weten alles over razendsnel internet, telefonie en (digitale) TV en het glasvezelnetwerk. Ze kunnen ook precies uitleggen wat zaken als Video on Demand en PVR zijn.

Eigenaar Peter Louter: “We laten ons niet gek maken en kijken altijd eerst de kat uit de boom. We doen zeker niet mee aan alle gektes. Kortom, we gaan pas met een trend mee als de kwaliteit bewezen is. Daarom kunnen wij ons motto ‘De zaak met de blijvende service’ nog steeds waarmaken. Glasvezel is geen gekte of trend, het is simpelweg de toekomst.
Speciaal voor de inwoners van Dordrecht organiseren Concepts ICT en De Radiobeurs van 17 tot en met 19 december de Dordtse Glasvezel Dagen. Op deze dagen wordt er in de winkel extra aandacht gegeven aan het glasvezelnetwerk in Dordrecht en zal De Radiobeurs aan de Voorstraat 366-370 een zeer aantrekkelijke actie presenteren. Zowel de medewerkers van Concepts ICT als van De Radiobeurs zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Meer informatie op www.concepts-ict.nl/dordrecht

Gaslek in Sterrenburg
17-11-2010

Aan de Kinkelenburg is op woensdag 17 november 2010 tijdens werkzaamheden een gasleiding geraakt.

In de wijk Sterrenburg is men bezig met aanleggen van een glasvezelnetwerk. Tijdens het boren in een muur werd een gasleiding geraakt. De gaslucht was in heel straat te ruiken. De Brandweer en Eneco hebben het lek gedicht. 

Dordrecht en Enschede klaar voor Tweak
13-09-2010

Dordrecht en Enschede zijn vandaag klaar voor een glasvezelabonnement van Tweak. Netwerkleverancier Reggefiber heeft onlangs 13 september vastgesteld als 'harde datum'.

Na eerdere verschuivingen van de datum kunnen consumenten zich nu aanmelden voor het zogenoemde R+ abonnement van Tweak. Hierbij levert de provider glasvezeldiensten over het netwerk van Glashart, de naam waar Reggefiber onder opereert.

Eerdere aanmeldingen voor het R+ abonnement in Dordrecht en Enschede worden vanaf vandaag met prioriteit behandeld.

Eerste Dordtse Lijbrandt glasvezelklant
03-08-2010

Dordtenaar Wouter Goedhart is de eerste klant van glasvezelprovider Lijbrandt en werd gisteren aangesloten op het netwerk van Glashart Dordrecht. Het nieuwe netwerk levert supersnel internet en betere RTV signalen.

In de wijken Dubbeldam, Stadspolders en De Staart in Dordrecht is door Glashart al een glasvezelnetwerk aangelegd. De eerste klanten van Lijbrandt in Dordrecht zijn bewoners van deze wijken. Komende tijd wordt van alle aangemelde wijkbewoners het abonnement geactiveerd. Er wordt dan op afspraak een actief modem geplaatst. Glashart breidt de komende maanden het glasnet uit naar de overige wijken van Dordrecht. Binnen 6 tot 8 weken na aansluiting kunnen bewoners gebruik maken van de diensten van Lijbrandt.

Planning verdere aanleg Dordrecht

In Dordrecht wordt door Glashart hard gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. De wijken Dubbeldam, Stadspolders en De Staart bevinden zich inmiddels in de afrondende fase. Nu zijn de overige wijken aan de beurt. Wilt u weten wanneer u aangesloten wordt? Klik dan op onderstaande link.

Download hier....

Ondertekening gemeente Dordrecht aanleg glasvezelnetwerk
Vrijdag 11 juni 2010

11 juni 2010 ondertekenden de heer Koetsenruijter, directeur Stadsbeheer gemeente Dordrecht, en regiomanager Hans Bekker van Glashart de overeenkomst voor de verdere aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in Dordrecht. Naast de wijken Dubbeldam, Stadspolders en De Staart, waar het netwerk reeds is aangelegd, wordt hiermee officieel het startschot gegeven voor de aanleg van het razendsnelle glasvezelnetwerk in de overige wijken van Dordrecht.

 

Grote belangstelling
"De aanleg van het glasvezelnetwerk is goed voor Dordrecht, zowel op economisch als op sociaal gebied," aldus wethouder van den Oever over de verdere aanleg van het netwerk in Dordrecht. Glashart is verheugd met de steun van de gemeente om heel Dordrecht te voorzien van een glasvezelaansluiting. Hiermee kunnen alle bewoners in Dordrecht kiezen voor een compleet gratis glasvezelaansluiting, hier zijn geen enkele verplichtingen aan verbonden. Bewoners kunnen daarna, op elk gewenst moment, kiezen voor diensten over het netwerk bij een dienstenaanbieder naar keuze. Dat de belangstelling naar glasvezel onder de Dordtenaren zelf al groot is, is wel gebleken uit de massale opkomst tijdens de reeds gehouden informatieavonden van Glashart op 18 mei en 3 juni.

Start graafwerkzaamheden
Medio juli starten de eerste graafwerkzaamheden van Glashart in de wijk Sterrenburg. Alle inwoners ontvangen ruim van tevoren een aanmeldpakket en een brief van Glashart waarin wordt aangegeven wanneer de graafwerkzaamheden in hun straat plaatsvinden. Het totale project neemt volgens planning 29 maanden in beslag, in deze periode worden circa 41.000 woningen binnen het nieuwe aansluitgebied van Dordrecht voorzien van een glasvezelaansluiting.

Kies nu zelf uw provider!
Iedere geïnteresseerde service provider mag haar diensten leveren over het open glasvezelnetwerk van Glashart. Dit geeft u maximale keuzevrijheid. Glashart is de partij die het glasvezelnetwerk aanlegt en de service providers leveren de diensten over het netwerk, zoals internet, telefonie en tv. Voor Dordrecht hebben de service providers KPN, Lijbrandt, Edutel, Concepts ICT, Tweak, Plinq en Solcon zich gemeld bij Glashart. Deze service providers informeren u zelf over hun aanbod en vanaf wanneer zij hun diensten kunnen aanbieden.

Glashart-avondje glashard vol
18 Mei 2010

 Glasvezeldienst Glashart werd vanavond even slachtoffer van haar eigen succes. 150 stoelen waren neergezet, tweehonderd man propten zich uiteindelijk in de zaal, maar ruim 60 Dordtenaren, verslaggever incluis, konden hun teleurstelling niet of nauwelijks verkroppen. Zo mochten er niet meer in, maar konden bij de Glashartdames hun gegevens achterlaten. Een extra voorlichtingsavond, binnenkort, is beloofd.

Alsof de MegaBits voortaan gratis verstrekt zouden worden, zo gretig stond het Dordtse publiek om half acht in de rij voor de Pontonnier om de voorlichtingsavond van de glaskabelaar bij te wonen. Op de agenda stonden uitleg over, de uitrol van de glasvezelkabel, de problemen die her en der ontdekt zijn, maar ook de aanbiedingen van de eerste twee contentproviders op het gloednieuwe glasnet. KPN en nieuwkomer Lijbrandt. In de nu ook op straat uitgedeelde folders werd aangekondigd dat een startpakket voor telefonie, tv&radio, plus supersnel Internet net geen 45,- per maand gaat kosten. Van de kant van UPC is er voorlopig een ijzige stilte

Glasvezel voor héél Dordrecht
29 april 2010

Na het succes in Dordrecht Dubbeldam, Stadspolders en De Staart onderzoekt Glashart nu ook de mogelijkheden voor een glasvezelnetwerk in de overige wijken van Dordrecht.

Ruim 96% van de inwoners in de wijken Dubbeldam, Stadspolders en De Staart is inmiddels aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glashart. Glashart is op dit moment in gesprek met de gemeente Dordrecht omtrent de verdere aanleg in Dordrecht. Samen met de gemeente worden hiervoor de randvoorwaarden vastgesteld.

Waarom een glasvezelnetwerk?

Consumenten en bedrijven zijn in de afgelopen jaren steeds intensiever gebruik gaan maken van het internet. Voor het ontvangen en versturen van e-mails, foto's, filmpjes en het bekijken van websites gebruiken we nu traditionele telefonie- en kabelnetwerken. Deze netwerken kunnen langzaamaan de groei in het internetverkeer niet meer aan. De aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk voorkomt stagnatie van het internetverkeer.

Glasvezel in Dordrecht

Glashart heeft in Dordrecht Dubbeldam, Stadspolders en De Staart al succes geboekt en kan de bewoners in heel Dordrecht binnenkort wellicht ook glasvezel tot in huis bieden. Hiermee wordt een groot deel van de gemeente Dordrecht voorzien van een glasvezelnetwerk.

16.000 woningen met een glasvezelaansluiting
4 Januari 2010

Medio april 2010 zullen ongeveer 16.000 woningen in de wijken Dubbeldam, Stadspolders en Staart voorzien zijn van een glasvezelaansluiting. Zij krijgen dan toegang tot supersnel internet, telefonie en interactieve (HD)tv.

Vernieuwende toepassingen zoals beveiliging op afstand, telewerken en zorg op afstand, waar geluid en beeld met hoge resolutie worden gecombineerd, kunnen straks via de glasvezel worden geleverd.

Terug naar boven

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP