2613818821572220182946141756281166951612Telfort5522325577727773241910V10-gen15
Home > Nieuws archief > Archief 2009

Archief 2009

Ruim 2.000 woningen voorzien van glasvezel
17 November

Ongeveer een half jaar geleden is Glashart in Dordrecht gestart met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk. Inmiddels zijn er meer dan 2.000 woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glashart.

Bij ruim 5.000 woningen ligt de kabel klaar om in de woningen afgemonteerd te worden. De aanleg van het netwerk is nu zover dat het open gesteld kan worden voor service providers en gereed is voor het aanbieden van diensten.

De werkzaamheden zijn nog steeds in volle gang. In rap tempo neemt het aantal woningen met een glasvezelaansluiting toe. Tot op heden is er ruim 35.000 meter sleuf gegraven, het streven is om in februari 2010 de graafwerkzaamheden af te ronden. Er zal dan in totaal 160.000 meter trottoir en openbare weg zijn opengebroken en weer gedicht.

Aansluiting supersnel glasvezelnetwerk
3 Augustus 2009

Stadspolders klaar voor de toekomst. Op 31 maart volgend jaar zullen, als alles volgens de planning verloopt, Stadspolders, Dubbeldam en Staart-oost zijn aangesloten op het glasvezelnet dat door Glashart-Dordrecht wordt aangelegd.

Straat na straat wordt tot een diepte van 60 centimeter opengebroken voor het leggen van ruim 160 kilometer kabel. Ongeveer 16.000 bewoners verdeeld in acht gebieden hebben na afloop van het 20 miljoen euro kostende project de aansluiting in de meterkast zitten. De helft van de kosten is voor het graven en dichten van de straat. Om het glasvezelnetwerk te kunnen aanleggen, moet in alle straten worden gegraven.

Dit kan tijdelijk overlast veroorzaken. ,,Veel bewoners denken dat wij de gehele straat opnieuw bestraten maar dat is niet zo. De mannen dichten de gegraven sleuf weer. In eerste instantie lijkt het erop dat de straat dan wat bol loopt maar in de loop van de tijd klinkt dit in’’, aldus Glashart-Dordrecht. Met een tuinboring wordt de glasvezelkabel daadwerkelijk vanaf de straat naar de woning geschoten.

Daarbij blijft de tuin uiteraard intact, aldus Glashart. Een monteur komt vervolgens langs om de glasvezelkabel vanaf de voorgevel naar binnen te brengen en in een wandcontactdoos af te monteren. In de loop van 2009 kan men gebruik gaan maken van telefonie, internet en radio en televisie via het glasvezelnetwerk. Van uw service provider ontvangt u nadere informatie over uw eventuele glasvezelabonnementen, aldus Glashart Dordrecht die zelf geen dienstenaanbieder is, maar dit hypermoderne netwerk bouwt en beheert. Met deze glasvezelaansluiting bent u als bewoner/eigenaar voorbereid op toekomstige diensten welke door verschillende dienstverleners worden aangeboden, aldus Glashart, dat benadrukt dat u niet verplicht bent diensten af te nemen via het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk versterkt dé ontwikkeling op het gebied van economie, onderwijs, zorg, wonen, werken en cultuur.

Nieuwe telecommunicatietoepassingen zoals beveiliging op afstand, telewerken en zorg op afstand kunnen straks via de glasvezel in ongeveer 16.000 woningen komen. Volgens Glashart Dordrecht groeit de wereldwijde behoefte aan communicatie en informatie met de dag. Dit vereist enorme uitwisselingen van (data)gegevens. Hierdoor komen we langzaam aan het maximum van de capaciteit van ADSL. De huidige ADSL- en kabelverbindingen maken gebruik van koperdraad waardoor kleine stroompjes worden gestuurd om de (data)gegevens te verzenden. Veel van deze kabels liggen nu al meer dan 10 jaar in de grond. De capaciteit van de bestaande koperen telefoonlijnen en coaxkabelnetten is in de toekomst niet meer toereikend. Datagegevens worden straks via lichtsignalen (laser) door hele dunne vezels van glas gestuurd. Dit glas is in feite gesmolten kwarts (SiO2).

Bekend van onder meer bergkristal, amethist en graniet) en daardoor minder vatbaar voor storingen. Het heeft bijvoorbeeld óók geen last van temperatuurverschillen en geleidt geen elektriciteit. Bij vragen of klachten heeft kunt u contact opnemen met Glashart servicewinkel (schuin tegenover IJssalon La Venezia), Vest 169, 3311 TV Dordrecht, tel: 078-639 09 82. e-mail: dordrecht@glashart.nl

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 12.30 -17.30.
Door: Gisella Russo en Jolanda van Rijswijck

Terug naar boven

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP