10133669172228212525561215724185677292327577141684V10-gen88195201157126Telfort
Home > Nieuws archief > Archief 2006

Archief 2006

Glasvezel komt er aan
2 maart 2006

Bedrijventerreinen Kil 1, Kil 2 en Amstewijck-West krijgen breedband
KPN gaat de bedrijven die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven aansluiten op de glasvezel. Daarmee krijgen de ondernemers op de bedrijventerreinen Kil 1, Kil 2 en Amstelwijck-West als eerste commerciële bedrijven een snelle breedbandverbinding. KPN, DOV en gemeente hopen met een snel operationeel glasvezelnet afwachtende ondernemers alsnog over de streep te kunnen halen.

Dat KPN tot aanleg overgaat is mede te danken aan de rol van DOV-voorzitter Menke Hopma. “Ik heb met veel ondernemers en KPN gesproken. Ik ben er van overtuigd dat een operationele glasvezel de beste manier is om ondernemers te laten zien welke voordelen de supersnelle verbinding hen biedt. Beschikbaarheid en goede ervaringen zullen afwachtende ondernemers ook over de streep halen,” aldus de heer Hopma.

Ook Ferdinand van den Oever, wethouder Economische zaken is blij met het besluit van KPN. “Om impulsen voor kennis en innovatie te kunnen geven heb je goed gereedschap nodig. Ik ben daarom blij dat nog dit halfjaar de eerste glasvezel beschikbaar is. Ik hoop dat ondernemers die nog twijfelen hun licht eens opsteken bij collega's die straks beschikken over de breedband. Ik ben ervan overtuigd dat ze dan snel overstag zullen gaan, “ aldus Van den Oever.

Het is volgens de Dordtse wethouder ook van groot belang voor de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht (SBBD), omdat met breedband ook het gebruik van intelligente camera’s mogelijk wordt en daarmee het beveiligen van de terrreinen ook aanzienlijk beter.

KPN zal met het “belichten” van de glasvezel starten in het 2e kwartaal. Alle partijen zullen zich ook sterk maken om afwachtende ondernemers te overtuigen van de voordelen van breedband. Zo kan de verbinding niet alleen worden gebruikt voor grote hoeveelheden dataverkeer, maar ook voor telefonie (VOIP) en andere diensten.

Minister Brinkhorst opent nieuw glasvezelnetwerk Drechtsteden
24 februari 2006

Wethouder Van den Oever: “Het gaat naast snelle verbindingen vooral om Kennis en Innovatie”

Minister Brinkhorst van Economische Zaken neemt op 1 maart 2006 het glasvezelnetwerk van de stichting Breedband Drechtsteden (SBD) officieel in gebruik. Dit doet hij tijdens het sym-posium ‘breedband toepassingen voor de non-profit sector’ dat diezelfde dag door de SBD wordt georganiseerd in het Stadhuis van Dordrecht. Op dit symposium krijgen non-profit instellingen uit de regio Drechtsteden te zien wat voor diensten mogelijk zijn met het nieuwe netwerk.
De minister geeft het startschot voor het glasvezelnetwerk tijdens de opening van het symposium. Hij zal door middel van een High-Definition videoverding met het Da Vinci college in Dordrecht een van de toepassingen van breedband demonstreren.

Symposium
Het symposium biedt belangstellenden de gelegenheid om kennis te maken met verschillende nieuwe breedbandtoepassingen. Naast een informatiemarkt met verschillende demonstraties zijn er vier workshops. De workshops geven inzicht in praktijkvoorbeelden op het gebied van zorg, domotica, onderwijs en shared services. Zo kunnen scholen denken aan digitale schooltelevisie, breedbandige diensten van Kennisnet en het laten beheren van de computers op afstand. Ziekenhuizen kunnen eenvoudig röntgenfoto’s uitwisselen waarbij de radiologen tegelijkertijd via een video-conference de foto’s bespreken. Er ontstaan mogelijkheden voor zorg op afstand, onderwijs op afstand en cameratoezicht op gebouwen.

Voorzitter van de Stichting Breedband Drechtsteden F.J. van den Oever: “Breedband is van grote betekenis voor Kennis en Innovatie. De nieuwe breedband levert stevige impulsen voor de non-profit instellingen in de regio. Met dit symposium laten wij zien wat we al hebben gerealiseerd en wat welke mogelijkheden breedband in de toekomst nog méér biedt. En het gaat niet alléén om de glasvezel, maar vooral om het creeren van de ideale omstandigheden. Zo kunnen zaken als het Leerpark, bedrijven met leerwerkplaatsen, het Gezondheidspark en bijv. het marietiem cluster elkaar versterken.“

Stichting Breedband Drechtsteden
De stichting Breedband Drechtsteden is een samenwerkingsverband tussen 16 non-profit organisaties uit de regio Drechtsteden, met als doel het zo voordelig mogelijk inkopen van netwerkverbindingen. Deelnemers van de stichting zijn: Stichting De Hoop, Vereniging een School met de Bijbel, PCOD, SKOBA, OPOD, Woondrecht, Johan de Witt Gymnasium, Stedelijk Dalton Lyceum, ROC Da Vinci College, Leger des Heils, De Wielborgh, Stichting Opmaat, GGZ De Grote Rivieren, Albert Schweitzer Ziekenhuis, de bibliotheek Dordrecht en de gemeente Dordrecht.

De stichting Breedband Drechtsteden nodigt non-profit partners uit de regio uit om kennis te komen maken met de verschillende breedbandtoepassingen en om mee te gaan in het breedbandavontuur dat de stichting is gestart. Geïnteresseerden voor het symposium kunnen zich nog aanmelden via de website van de SBD, www.stichtingbreedbanddrechtsteden.nl.

Terug naar boven

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP