1122552128132018142662555771219V10-gen185776617231592977562Telfort104316272488
Home > Nieuws archief > Archief 2005

Archief 2005

KPN en gemeente Dordrecht innoveren op bedrijventerreinen
16 Juni 2005

Glasvezelnetwerk voor Dordtse Kil 1, 2 en Amstelwijck-West
De gemeente Dordrecht en KPN hebben een overeenkomst getekend voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Dordtse Kil 1 en 2 en Amstelwijck-West. Dit betekent voor ondernemers op de bedrijventerreinen dat zij een snelle breedbandverbinding tot hun beschikking krijgen. Dordrecht denkt met deze innovatieve stap de aantrekkingskracht van de bedrijventerreinen verder te vergroten. KPN investeert in de aanleg van het glasvezelnetwerk en zal diensten aanbieden aan de ondernememingen op het bedrijventerrein.

Met de aanleg van een glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen wordt in een belangrijke behoefte voorzien. Steeds meer ondernemers gebruiken de elektronische snelweg op diensten te leveren of af te nemen. Wethouder Economische Zaken Ferdinand van den Oever: "Het efficiënt en innovatief inzetten van ICT bepaalt in hoge mate of een ondernemer zich kan meten met zijn concurrenten. ICT is vandaag de dag van vitaal belang voor veel bedrijven en in de toekomst zal dat alleen maar belangrijker worden. Daardoor ontstaat een steeds grotere behoeften aan goede verbindingen en innovatieve digitale diensten. Ik ben dan ook zeer verheugd dat wij KPN bereid gevonden hebben te investeren in deze strategische ontwikkeling. Het maakt onze bedrijventerreinen aantrekkelijker en biedt de ondernemers de kans om ICT op een nog slimmere manier in te zetten in de bedrijfsvoering."

John van Vianen, Directeur Business Unit Connectivity, KPN: "We zijn erg blij dat we in dit initiatief kunnen samenwerken met de gemeente Dordrecht omdat we van mening zijn dat KPN innovatieve diensten kan leveren die ondernemers in staat stellen hun klanten beter te bedienen. Onze Fiber-to-the-Office (FTTO) diensten, zoals bijvoorbeeld op maat gesneden internet access, beveiligingsdiensten en voice-over-IP, die we over dit nieuwe glasvezelnetwerk kunnen aanbieden zijn supersnel, veilig, betrouwbaar en uiteraard toekomstvast!"

Aanbieding
Via het snelle glasvezelnetwerk kunnen ondernemers gebruik maken van nieuwe breedbanddiensten. KPN zal de bedrijven op Dordtse Kil 1 en 2 en Amstelwijck-West binnenkort benaderen met een aanbieding om breedbanddiensten af te nemen over het glasvezelnetwerk. Het soort diensten dat KPN gaat aanbieden hangt onder andere af van de wensen die de ondernemers hebben.

Opknapbeurt
De bedrijventerreinen Dordtse Kil 1 en 2 en Amstelwijck-West krijgen dit jaar een opknapbeurt. Veel straten op de terreinen worden opnieuw bestraat. Dit maakt het voor KPN aantrekkelijk om direct mee te liften op de werkzaamheden, omdat dit aanzienlijk scheelt in de kosten voor de graafwerkzaamheden. Dordrecht hoopt met andere bedrijventerreinen in de toekomst dezelfde strategie te kunnen volgen.

ICT en de Stad
De plannen voor 'verglazing' van de bedrijventerreinen vloeien voort uit het programma ICT en de Stad. Met dit programma onderzoekt Dordrecht hoe ICT als beleidsinstrument moet worden ingezet in relatie tot de ontwikkeling van de stad.

Dordrecht voorop met verglazing bedrijventerreinen
1 September 2005

Unieke samenwerking KPN en gemeente Dordrecht voor breedband
KPN en Dordrecht starten met het aanbrengen van glasvezel op enkele bedrijventerreinen. Dordrecht loopt daarmee voorop in Nederland. “We praten met veel gemeenten, maar de Dordtse wethouder Van den Oever weigerde mee te doen aan de kip-ei-discussie. Hij wilde glasvezel omdat dat goed is voor het bedrijfsleven en het vestigingsklimaat,” aldus De Groot van KPN.

De Dordtse wethouder Van den Oever windt er geen doekjes om. “Ondernemers hebben belang bij een goed vestigingsklimaat en goede bereikbaarheid en hebben bovendien een hekel aan lange discussies. Dat was ons vertrekpunt in de onderhandelingen met KPN. Ik wilde inderdaad geen kip-ei-discussie. Gelukkig werden wij het eens,” aldus wethouder Van den Oever.Synthens-adviseur N.M. van den Brink spreekt ook van een grote stap voorwaarts in het “verglazen” van bedrijventerreinen. Hij is bereid bedrijven te adviseren bij de overstap naar breedband.
Breedband biedt tal van belangrijke voordelen voor het bedrijfsleven; snelle transmissie van voor de onderneming belangrijke data (o.a. financiele administratie, grafische bestanden en CAD-tekeningen), te gebruiken voor telefonie, camerabeveiliging, internet, videoconferencing, etc..

Frans Smits, directeur van FS Software, is enthousiast. Hij weet als geen ander wat breedband of glasvezel voor mogelijkheden biedt. Hij aarzelde dan ook geen seconde en is de eerste onderneming die gebruik maakt van het aanbod van KPN.

Voor het aanleggen en operationeel maken van het glasvezelnetwerk is volgens KPN wel een minimum aantal deelnemers nodig. Maar gezien de serieuze belangstelling van veel ondernemers verwachten gemeente en KPN dat halverwege 2006 de eerste bedrijven van breedband gebruiuk kunnen gaan maken.

M. Hopma, vootzitter van de Dordtse Ondernemers Vereniging DOV heeft zich de afgelopen maanden intensief met breedband bezig gehouden, evenals G. Hovius, voorzitter van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht. “Breedband biedt naast directe voordelen voor de ondernemers ook tal van andere mogelijkheden. “Beveiliging van bedrijventerreinen wordt ook steeds belangrijker en. breedband biedt goede mogelijkheden voor camerabeveiliging en viedobewaking,”aldus Hovius.

De Dordtse wethouder Economische Zaken Van den Oever is blij met deze stap. “Het past in ons streven om uiteindelijk de hele stad van breedband te voorzien. We zijn inmiddels ook met de meeste non-profit instellingen in Dordrecht zover, dat we over enkele weken met hen een glasvezelring in de stad gaan aanbrengen. Wij willen ons actief richten op de toekomst en niet afwachten,” zo stelt Van den Oever.

Terug naar boven

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP