2415925771913684215121026577122288820175673Telfort2923V10-gen11275514218665716
Home > Media / Audio

Media / Audio

Archief over Glasvezel in Nederland (Geen Dordrecht)

Ziggo hekelt glasvezel Lobby 24-06-2013

Kabelbedrijf Ziggo is het zat. De afgelopen jaren heeft het bedrijf aangekeken hoe er in steeds meer plekken in Nederland glasvezel wordt aangelegd. Anderhalf miljoen huishoudens hebben inmiddels toegang tot glasvezel. Maar volgens Ziggo verloopt de concurrentiestrijd niet eerlijk. Op plekken in het land waar campagne wordt gevoerd voor glasvezel, gaat Ziggo nu campagne voeren tegen glasvezel. Op dit moment bijvoorbeeld in Tilburg. Nik Wouters ging kijken.

Supersnel internet is (Radio 1) melkkoe voor gemeenten 28-05-2013

Supersnel internet betekent ook supersnel ‘cashen’ voor veel gemeenten. De VVD onderzocht wat glasvezelbedrijven betalen aan gemeenten bij de aanleg van internet. En dat loopt op tot in de tonnen.VVD-Tweedekamerlid Bart de Liefde, goedemorgen.

Glasvezel groeiende bedrijfstak (RTV Drenthe) in Drenthe 07-02-2013

Nadat Jack van de Vendel in 2008 door KPN op 55-jarige leeftijd werd ontslagen, zette de techneut samen met Raymond Wever dit bedrijf CTNED op. Volgens Van de Vendel hebben monteurs bij hem levenslang werk, want na de aanleg is er ook volop werk in onderhoud en reparatie.

Lijbrandt overstappen (MeerRadio) 31-01-2013

MeerInformatief is een programma met lokaal nieuws, achtergronden en informatie uit Haarlemmermeer. Ed Koster over glasvezel in Vennep.

Krachtenbundeling voor aanleg glasvezel Midden-Drenthe

BEILEN - Actievoerders en gemeente Midden-Drenthe werken samen voor glasvezel op het platteland. Nu legt het bedrijf Reggefiber in Drenthe alleen glasvezel aan voor snel internet in de dichtbevolkte gebieden.

Kleine dorpen Midden-Drenthe voeren actie voor glasvezel 04-12-2012

ZWIGGELTE - Kleine dorpen in Midden-Drenthe voeren actie voor de aanleg van glasvezel. Nu gaat het bedrijf Reggefiber vanwege de kosten alleen in Beilen, Westerbork en Smilde glasvezel aanleggen. Zo'n 25 kleine dorpen in Midden-Drenthe willen ook glasvezel voor snel internet, televisie en telefoon. Peter de Vries uit Zwiggelte heeft een actiewebsite in het leven groepen. Inwoners van de dorpen kunnen zich hierop aanmelden. De initiatiefnemer hoopt op zo'n 1500 inschrijvingen voor glasvezel vanuit de kleine dorpen. De gemeente gaat binnenkort met de dorpen om de tafel om de haalbaarheid van het plan te bespreken.

BNR - Over 10 jaar alleen internetten via glasvezel 13-11-2012

Over tien jaar is heel internettend Nederland overgegaan op het glasvezelnetwerk. Dat zegt topman Theo de Vries van internetprovider XS4ALL op BNR.

Glasvezel Asten en Someren (Sirus Radio) 22-05-2012

Het Ochtendhumeur (Radio 1) over Glasvezel 27-04-2012

Whisper - Informatie avond over (Roulette FM) Glasvezel 16-04-2012

Omdat er nog steeds grote behoefte is aan informatie, heeft Roulette FM de educatieve serviceprovider Wisper uitgenodigd om op 16 april om 19.00 uur aanwezig te zijn in de uitzending van RegioBlik. Sander de Vos van Roulette FM is bijzonder verheugd: “Omdat veel inwoners geen zin of tijd hadden om naar de informatieavonden over glasvezel te gaan of naar de servicewinkels, organiseert Roulette FM een avond die inwoners gewoon vanuit de luie stoel thuis kunnen beluisteren”.

Een informatieavond over glasvezel op deze manier georganiseerd is uniek in Nederland. Nooit eerder is een glasvezel informatieavond live via de radio gehouden. Inwoners kunnen tijdens de informatieavond ook langskomen in de studio aan e Grote Beer 33a in Bilthoven en daar hun vragen stellen aan Johan Datema van Wisper.

Reportage bijeenkomst over Lijbrandt in Meppel 09-03-2011

Kabelbedrijf Lijbrandt belooft tientallen boze klanten in Meppel dat hun problemen binnen twee weken worden opgepakt. Met zes personen was Lijbrandt op uitnodiging van de SP naar Meppel gekomen om alle klachten aan te horen over vooral de gebrekkige communicatie en serviceverlening.

Glasvezelprovider Lijbrandt liet in Meppel een supersnelle glasvezelkabel aanleggen. En daarbij ging heel veel mis, zo bleek woensdagavond in een bomvol zaaltje in Meppel. De SP heeft in Meppel een meldpunt geopend waarbij al veertig klanten hun ervaringen met Lijbrandt meldden. Zo wordt op klachten en opzeggingen niet gereageerd en betalen mensen voor diensten die nog niet zijn geleverd. Lijbrandt-directeur Kramer bood geschrokken over zoveel problemen zijn excuses aan en beloofde ook geld terug te betalen.

Solcon komt goed uit test Consumentenbond 10-08-2011

De Drontense internetprovider Solcon is op de tweede plaats geëindigd in een kwaliteitsonderzoek van de Consumentenbond. Daarmee laat de ondernemer concurrenten als KPN, Ziggo en UPC achter zich. De beste provider bleek ZeelandNet, een regionale aanbieder. De Consumentenbond testte op onder meer de kwaliteit van de internetverbinding, de tevredenheid en het percentage van de klanten dat storingsvrij bleef.

Solcon is sinds 2010 opgenomen in de Providertest van de Consumentenbond. De meting is gehouden over de maanden mei en juni van dit jaar.

Vincent Everts interview met Gabi Reggefiber 14-04-2010

Reggefiber passeert nu 500.000 huishoudens. 350.000 hebben een aansluiting in de meterkast en 150.000 hebben een abbo. Dat aantal stijgt snel....

Opmars van glasvezel (Radio 1) 14-08-2010

Het wil nog niet overal vlotten met glasvezel. Zo hebben slechts 7500 huishoudens in Almere een glasvezelabonnement, waar er 52.000 aansluitingen gerealiseerd zijn. Waar ligt dat aan en hoe zit dat in andere gemeentes? Adviesbureau Stratix heeft hier onderzoek naar gedaan en we spreken erover met onderzoeksleider en senior consultant en Hendrik Rood.

Aanleg glasvezel in Nederland (Radio 1) gaat snel genoeg of niet 19-12-2009

De internetsnelheden in Nederland behoren al tot de snelste ter wereld. Overheden hoeven dus geen vaart te maken met het zelf financieren van de aanleg van glasvezelnetwerken. Dat zeggen telecomtoezichthouder Opta en mededingingsautoriteit NMA in een advies dat vandaag werd gepubliceerd. In Radio Online gaf Remco Bos, hoofd afdeling markten van de Opta, een toelichting. Ook reageerde telecomexpert Johan ter Haar van onderzoeksbureau Stratix. Hij is het niet met de Opta eens.

Glasvezel in opmars (Radio 1) 22-11-2008

Nog maar weinig Nederlanders hebben thuis glasvezel-internet, maar daar komt verandering in. KPN en Reggefiber willen over zeven jaar heel Nederland hebben voorzien van die nieuwe razendsnelle verbinding. Komende week komt er, zoals het er naar uitziet, groen licht van toezichthouder Opta.TROS Radio Online sprak met Gaby ter Keurs, marketingdirecteur van Reggefiber.

 
Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP