555772231219Telfort557778V10-gen2115488142422062516562913792328261662717111018
Home > Alles over glasvezel > POP-stations > POP-station Inrichting

POP-station Inrichting

Inrichting POP-stations door Muller

In hoog tempo wordt Nederland door Reggefiber aangesloten op het glasvezelnet. Voor de uitrol van het glasvezelnetwerk zijn POP-stations (Point op Presence) noodzakelijk. Westo Prefab Beton Systemen B.V  levert de betonnen POP-stations. Een POP-station is vergelijkbaar met  een elektriciteitshuisje: het is een hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels de woonwijken ingaan.

Een  POP-station  is  een  knooppunt in een netwerk, waar zich o.a. apparatuur van een internetprovider  bevindt.  De  stations  worden in drie delen gestort: de vloer, de wanden en vervolgens het dak. De binnenkist  bestaat  uit  één  deel.  Na  het  storten  en  uitharden  van het beton gaat aan de buitenzijde de kist aan vier kanten hydraulisch open.

Bijzonder is de structuur van de mal, waardoor de wanden eruit zien  als  gemetselde  muren.  De betonwanden  kunnen  ook  daad werkelijk gevoegd worden. Mede dankzij  de  vele  kleurmogelijkheden van het beton, zijn de POP-stations goed inpasbaar in iedere stedelijke omgeving.

Nadat  de  stations  zijn  gestraald voor het verkrijgen van een meer stenen uiterlijk en zijn ingevoegd wordt  door  Westo  de  computer-vloer aangebracht. Daarna is het de  beurt  aan  Muller.  De  POP’s worden namelijk op het terrein van Westo te Coevorden door enkele medewerkers  van  Muller  compleet ingericht. In een paar dagen wordt de POP voorzien van diverse  kabelgoten,  verlichting,  airco, noodstroomvoorziening, stalen rekken voor apparatuur, hoofdver-deler, bekabeling etc. Ook worden er door en voor BOPA onderdelen geleverd en meegestort. Op het dak  van  het  station  wordt  later op de eindlocatie de bliksembeveiliging en de veiligheidsaarding aangebracht.

Er  wordt  gewerkt  met  gemiddeld 4 ploegen van elk twee man. Thomas  Bosch  coördineert  en stuurt het hele proces (waaronder planning en montage) aan. Samen  met Lars Raanhuis, Henk Redout, Hans Jeha, Martin Sanders en vier inleenkrachten zorgen zij voor de  inrichting van zo’n 5 POP-stations per week. Volgend jaar zullen er circa 200 POP’s door Muller worden ingericht.  Naast  Reggefiber hebben  ook andere  netwerkbeheerders  interesse  in  de  betonnen  huisjes getoond. Ook hier is de verwachting dat Muller deze gaat inrichten.

Bron: Siers Groep Oldenzaal BV

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP