2226773882056810142918V10-gen28257612Telfort2345775729195661117151655242113271
Home > Alles over glasvezel > Globale planning

Globale planning

Nadat er in een wijk zogenoemde ‘POP-stations’ zijn geplaatst worden in de straat, onder de grond, de kabels van glasvezel gelegd. Daarvoor moet de straat in sommige gevallen worden open gebroken. Wanneer de hoofdkabels er liggen worden er kleine aftakking naar huizen gemaakt. Deze worden met behulp van een speciale techniek, door de grond geblazen zodat in de meeste gevallen uw eigen stoep of tuin niet open hoeft te worden gebroken.

Daarna worden de kabels meestal opgerold of in de grond gelegd. Na een aantal weken krijgt u een brief met de geplande datum voor een afspraak met de monteur. De monteur begint met het opgraven van de glasvezelkabel, vanuit de kruipruimte of kelder in uw woning haalt hij de glasvezelkabel naar binnen.

Hij leidt de glasvezelkabel langs de muur naar een plek waar deze moet worden aangesloten. Dit zal meestal in de meterkast zijn. De glasvezelkabel wordt vervolgens in een glasvezelmodem gemonteerd. Als een aansluiting in de meterkast niet mogelijk is komt het glasvezelmodem in de woonkamer, grenzend aan de straat.

De precieze locatie zal dan altijd in overleg worden bepaald.

Wat als ik ben aangesloten ?

Zodra het kastje en de modem is gemonteerd, kunt u via een abonnement diensten afnemen. Zo kunt u snel bellen, razendsnel over het internet surfen of haarscherp TV kijken naar tientallen zenders. Via een aanbieder kunt u zelf de diensten afnemen. De meeste aanbieders helpen u met het overstappen en het kiezen van een geschikt abbonnement.

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP