21895716517175776620Telfort254223101115192962414812568855282127V10-gen26237713
Home > Alles over glasvezel > Glasvezel overstappen

Glasvezel overstappen

Dit artikel is van toepassing voor Lijbrandt klanten !

Bij een glasvezel overstap ben je afhankelijk van het type netwerk waar je vandaan komt, op dit moment zijn de volgende migraties mogelijk:

WGDO --> WGDO:

Een ISP-ISP Glasvezeloverstap op WGDO is een migratie van een klant die overstapt van een ISP met Reggefiber als Operator, naar een ISP met Reggefiber als Operator. Dit is een administratieve overstap, fysiek hoeft er niets veranderd te worden en er is dus geen sprake van depatchings en een nieuwe fysieke oplevering.

Klanten hoeven zelf niet op te zeggen bij de oude provider. Is er al een opzegging, dan moet deze geannuleerd worden bij de oude provider. Als de wensdatum is aangebroken worden de diensten (van de andere provider) vóór 12.00 uur ’s middags door Reggefiber van de aansluiting gehaald.

Hierna worden door ons de diensten van Lijbrandt op de lijn gezet en start het abonnement.

De Glasvezeloverstap is hiermee voltooid.

WBA / WMP+ --> WGDO

Een klant neemt momenteel diensten af van een andere provider via WBA of WMP Plus en stapt over naar Lijbrandt op WGDO. Dit is een fysieke overstap, de lijn wordt fysiek omgepatched (van WBA/WMP Plus) naar WGDO. Ook zal de lijn opnieuw opgeleverd moeten worden, dus moet de klant thuis zijn.

Klanten hoeven zelf niet op te zeggen bij de oude provider. Is er al een opzegging, dan moet deze geannuleerd worden bij de oude provider.

De klant zal zich bij Lijbrandt moeten aanmelden voor een abonnement. Deze aanmelding zal in eerste instantie vastlopen omdat de glasvezellijn is bezet, hiermee kan de glasvezeloverstap beginnen.

Er wordt contact opgenomen met de klant om een gewenste overstapdatum te bespreken, dit moet een werkdag zijn en de klant zal thuis aanwezig moeten zijn voor de monteur (vanaf de hele ochtend, tot 13.00 uur maar hou rekening met uitloop). De overstapdatum moet tevens minimaal 1 maand vooruit liggen, een overstap aanvragen die binnen 1 maand moet worden uitgevoerd is niet mogelijk.

Als de wensdatum is aangebroken wordt 's ochtends de WBA patching verwijderd. Vervolgens worden de glasvezels op het WGDO netwerk gepatched en komt er een (Reggefiber-)monteur voor de oplevering langs. Dit kan tot 13.00 uur in de middag zijn.

Hierbij worden de diensten van Lijbrandt op de lijn gezet en start het abonnement, de Glasvezeloverstap is hiermee voltooid.

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP