31326222123102066245616125V10-gen15281157177Telfort197241455172988827255779186
Home > Alles over glasvezel > Glasvezel VS Kabel

Glasvezel VS Kabel

UPC heeft al glasvezel in de straat ?

Kabelmaatschappijen hebben hun netwerk inderdaad gedeeltelijk voorzien van glasvezelkabels. Wat ze vaak vergeten te zeggen, is dat die kabels ophouden in de wijkcentrale. Vanaf daar tot uw woning gaat het netwerk gewoon weer verder via koperdraad. Uw buren en u zijn daarnaast ook nog eens op dezelfde koperdraad aangesloten, waardoor uw verbinding langzamer wordt als u gelijktijdig internet.

UPC zegt dat zij al 97% glasvezel hebben liggen in de straten van Nederland en dat de eindversterkers al zijn voorzien van glasvezel. Dit klopt natuurlijk niet.

UPC-netwerk is klaar voor de toekomst Website Printscreen

Hieronder ziet u een schematisch ontwerp van een netwerk zoals UPC.

Onderaan staat de HUB, dit is een huisje waaraan een paar steden gekoppeld zijn met diverse wijkcentrales. Per wijkcentrale kunnen er circa 1500 huishoudens worden voorzien van het signaal van UPC.In Winterswijk zullen er dus ongeveer 7 a 8 van deze wijkcentrales staan.Per wijkcentrale wordt het signaal opgedeeld, richting de woningen, naar circa 8 groepsversterkers.Per groepsversterker kunnen circa 8 eindversterkers worden gevoed.

Op een eindversterker zitten circa 20 woningen gekoppeld.Wat UPC nu heeft, of gaat doen, is dat zij de verbinding van de HUB naar de Wijkcentrale hebben of gaan voorzien van glasvezel.De rest blijft gewoon van koper / coax. Dus er is geen glasvezel tot aan de eindversterker in de straat en dus ook niet naar uw woning.De laatste “3” kilometers blijven dus voorzien van koper / coax. Het kan eventueel voorkomen dat er glasvezel van UPC in een straat ligt, maar deze loopt dus naar een wijkcentrale en niet naar de eindversterker.

Echt glasvezel

U heeft alleen glasvezel als het tot in uw huis is aangelegd (Fiber to the Home). Er bestaat niet zoiets als 97% glasvezel. Wel is het zo dat veel netwerken voor een bepaald deel of percantage voorzien zijn van een glasvezelverbinding.Maar daarmee heeft u als consument nog geen glasvezel. U heeft pas glasvezel en u kunt pas gebruik maken van alle voordelen daarvan als het tot in uw huis is aangelegd.

Onderaan (uitleg) het netwerk van UPC en Reggefiber.  Klik op Foto

Glasvezel VS Kabel (UPC)
Glasvezel VS Kabel (UPC)
  
Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP