251272955142427Telfort26357277221711V10-gen16616181562023561355774108882891921
Home > Alles over glasvezel > Genexis modem > Genexis modem aansluiten

Genexis modem aansluiten

Op de modem zitten 4 ethernet aansluitingen, 2 telefoon aansluiting en een traditionele coax(kabel) aansluiting. Om meerdere tv's aan te sluiten heeft u een zogeheten splitter/versterker nodig. Deze kunt u het beste in de meterkast plaatsen om zo signaalverlies te voorkomen.

Genexis modem aansluiten

Van de 4 ethernet aansluitingen wordt er maar 1 gebruikt voor uw internet verbinding, wilt u meerdere computers aansluiten dan heeft u nog een router nodig. De andere 3 ethernet aansluitingen zijn voor toekomstige diensten, een voorbeeld hiervan is digitale televisie en beeldtelefonie.

Van de 2 telefoonaansluitingen is er 1 actief, mits u gebruikt maakt van telefonie over glasvezel. De tweede poort kan eventueel gebruik worden voor een extra tweede telefoonnummer.

Het aansluiten van de apparatuur op de modem is eigenlijk heel eenvoudig. De huidige kabels in uw woning kunt u gewoon blijven gebruiken. Alleen heeft u voor digitale tv een ethernetkabel nodig. Hier komen we eigenlijk meteen bij een nadeel. Niet iedereen heeft een ethernetaansluiting in de huiskamer. Het grote voordeel is daarentegen dat de ethernetkabel veel meer bandbreedte kan doorsturen dan de normale kabel aansluiting. Dit heeft als resultaat dat de kwaliteit van digitale tv voornamelijk bij HDTV (hoge definitie beelden) veel hoger ligt.

Opgelet: Na de activatie van het glasvezelmodem worden de diensten (provider) binnen max. 48 uur volledig actief.

Waarom een glasvezelmodem resetten en wat is het nut ervan ?

Een korte stroomonderbreking wil soms een probleem met de diensten verhelpen.

Om het glasvezelmodem helemaal te resetten is het echter nodig dat deze 60 minuten stroomloos is geweest (sommige modems -genexis- doen dit al na 30 minuten), na deze reset wordt er een nieuwe IP verbinding opgezet met ons netwerk en worden de diensten opnieuw opgehaald. De reden dat dit 60 minuten duurt is eigenlijk heel simpel: de IP lease van onze DHCP server heeft een leasetijd van 60 minuten. Op het moment dat 1 klant meldt een storing te hebben waar wij op afstand niet meteen iets aan kunnen doen dan vragen wij om dit opnieuw te testen met een "schone" verbinding.

Plinq XS4all Tweak KPN Solcon Fiber T-Mobile Glasvezel Tele2 Telfort ONline Trined
. fiberdordrecht.nl All rights reserved | Cookies | Voorwaarden | Realisatie by MCP